Malzemeler :
Hamur İçin :
- 3 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya ( 11 gr)
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
- Tuz
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı yeşil mercimek
- 2 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz + pul biber
- sıvı yağ
Yapılışı : Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın , un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp 45 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
İç malzemesi için yeşil mercimekleri bol su da yumuşayana kadar pişirin ( yaklaşık 45 dk),mercimekler piştikten sonra süzün.Süzgeçi sudan geçirin (siyah suyu çıkması için ). Küp doğranmış soğanları sıvı yağla tencerede soteleyin.Salçayı ekleyin 2 dk daha kavurup süzdüğünüz mercimekleri ilave edip 5 dk daha pişirin, tuz, pul biber ekleyip ılınmaya bırakın ,
Hamuru 3 parçaya ayırın. Hep bir parçayı dikdörtgen şekilde açmaya çalışın.Hamuru dış kenarlarını verev olarak dışa doğru kesin ( resimde görüldüğü gibi) . İç malzemesini yerleştirip kenarda kalan şeritleri örgü yapar gibi içeri doğru kapatın , bütün parçalara aynı işlemi uygulayıp yapılan örgüleri tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder