Borani - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardagi Siviyag 3 Çorba Kasigi Un
2 Çay Bardagi Süt 1/2 Çay Bardagi Su Tuz
Yogurt ve Sarmisak 1 Çorba Kasigi Salça 1 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanaklari bol suyla birkaç kere yikayin. Yapraklarini dallarindan ayirin.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatin. Ispanaklarin yapraklarini
kaynayan suya atip, 4-5 dakika kadar pisirerek yumusatin. Delikli
kepçeyle çikarin. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasini
bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardagi sivi yagi koyun. Içine unu ilave edin.
Sürekli karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave
edin. Bu karisim koyu muhallebi kivamina gelince içine ispanaklari ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta atesten alin.
Üzerine sarmisakli yogurt yayin. Salçayi tereyagiyle birlikte biraz pisirin.
Yemegin üzerine sosu gezdirip, servis yapin.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
29 Kasım 2013 Cuma
Anasayfa
borani tarifi
evde borani yapılışı
sebze yemekleri
sebze yemekleri diyet
Meze Borani Lezzet Tarifi
Meze Borani Lezzet Tarifi
Etiketler
# borani tarifi
# evde borani yapılışı
# sebze yemekleri
# sebze yemekleri diyet
Share This
Kim? HikmetSütlüce
sebze yemekleri diyet
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder