Meze Borani Lezzet Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

29 Kasım 2013 Cuma

Meze Borani Lezzet Tarifi

Borani - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 40 dk
MALZEMELER
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardagi Siviyag 3 Çorba Kasigi Un
2 Çay Bardagi Süt 1/2 Çay Bardagi Su Tuz
Yogurt ve Sarmisak 1 Çorba Kasigi Salça 1 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ

Ispanaklari bol suyla birkaç kere yikayin. Yapraklarini dallarindan ayirin.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatin. Ispanaklarin yapraklarini
kaynayan suya atip, 4-5 dakika kadar pisirerek yumusatin. Delikli
kepçeyle çikarin. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasini
bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardagi sivi yagi koyun. Içine unu ilave edin.
Sürekli karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave
edin. Bu karisim koyu muhallebi kivamina gelince içine ispanaklari ekleyin.
1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta atesten alin.
Üzerine sarmisakli yogurt yayin. Salçayi tereyagiyle birlikte biraz pisirin.
Yemegin üzerine sosu gezdirip, servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here