Mükemmel Lezzet Barbunya Tavasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 30dk
MALZEMELER
1 kg barbunya (temizlenip, yikanmis, kurulanmis)
1/2 çay kasigi tuz
beyazbiber
1 su bardagi bira
3 su bardagi elenmis un
1/2 su bardagi zeytinyagi ya da ayçiçek yagi
1 limon (süsleme için)
1/2 bag maydanoz (süsleme için)
5 çorba kasigi Margarin
YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari tuzlayip, biberleyin ve biraya batirin. Una bulayip, fazla ununu
silkeledikten sonra baliklari tavada kizdirdiginiz zeytinyaginda, her iki
tarafi da kizarana dek kizartin.
Kagit havlu üzerinde fazla yaglarini süzdürün. Önceden isitilmis tabaklara
alin.
Margarini bir tavada eritin. Yag iyice kizip, kahverengilesmeye baslar
baslamaz baliklarin üzerine dökün. Barbunya tavasini limon ve
maydanozla süsleyip, sicak olarak servis yapin.
Post Top Ad
29 Kasım 2013 Cuma

Anasayfa
balık yemekleri
barbunya balık pişirmesi
barbunya tava
lezeetli balık tava
Evde Barbunya Tavasi - Yemek Tarifi
Evde Barbunya Tavasi - Yemek Tarifi
Etiketler
# balık yemekleri
# barbunya balık pişirmesi
# barbunya tava
# lezeetli balık tava
Share This
Kim? HikmetSütlüce
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Evde Barbunya Tavasi - Yemek Tarifi
UnknownKasim 29, 2013
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder