Ayşe Hanım Benzersiz Mantarlar Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 40dk
MALZEMELER
500-600 gr Mantar
75 gr Tereyagi
2/3 Tatli kasigi Konyak
1 Tatli Kasigi Un
1/4 Litre Taze Çig Krema
1 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Mantarlarin hemen dibinden saplarini kesin, topakli köklerini çikarip soyun.
Nemli bir bezle bas kisimlarini temizleyin.
Tereyagini genisce bir tavada eritin. Tam sararmadan mantarlari ekleyin.
Bas kisimlarini bütün bütün, saplarini da iki-üç parçaya ayirmis olarak
atmalisiniz yaga. Harli ateste iki dakika pisirin. Bu arada tahta kasikla
karistirin ve mantarlar yagi çekince konyak döküp alevleyin. Alevin
sönmesine yakin tuz ve biber atin.
Ince kiyilmis maydanozu ekleyin, tiritini koyulastirmak için harli ateste
pisirmeye birakin. Üstüne un serpin.Iyice karistirin. Çig kremayi tamamen
bosaltin ve sos koyulasincaya kadar karistirmaya devam ederek kaynatin. Sonra altini kisin ve biraz daha pisirip sicak sicak servis yapin. Tadina baktiktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz.
Post Top Ad
Responsive Ads Here
29 Kasım 2013 Cuma
Anasayfa
mantar tarifi
mantar yemekleri
mantarlı yemek tarifleri
yemek tarifi mantar
Ayşe Hanım Mantar Yemek Tarifi
Ayşe Hanım Mantar Yemek Tarifi
Etiketler
# mantar tarifi
# mantar yemekleri
# mantarlı yemek tarifleri
# yemek tarifi mantar
Share This
Kim? HikmetSütlüce
yemek tarifi mantar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder