Balik Graten Sebzeli - Yemek Tarifi
Mutfak: Fransiz Süre: 30dk
MALZEMELER
4 Beyaz Etli Balik
2 Dilim Ekmek 1 Çorba Kasigi Tereyagi 50 gr Kasar Rendesi 1 Çay Kasigi Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Baliklari temizleyip yikayin. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten
sonra 5-10 dakika marine edin. Baliklarin her iki yüzüne tereyagi sürüp
alüminyum folyoya sarin. Orta isili firinda 8-10 dakika pisirin.
Ekmek içini ufalayip alüminyum folyoya serin ve kizgin firina verip kizartin.
Firindan alip kasar peyniri ve hardalla karistirin. Baliklari firin tepsisine
dizin. Hazirladiginiz ekmekli karisimi baliklarin üzerine yayin. Orta isili
firinda 8-10 dakika daha pisirin.
Havuç ve patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun seritler halinde
dograyin. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar
haslayip süzün. Baliklari firindan çikarip servis tabagina alin. Patates,
havuç ve biber esliginde sicak olarak servis yapin
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
Post Top Ad
Responsive Ads Here
24 Kasım 2013 Pazar
Anasayfa
balık nasıl pişirilir
balık tarifi
Balık ve Deniz
balık yemekleri
fırında balık tarifi
Kasım Ayı Balik Graten Sebzeli - Yemek Tarifi
Kasım Ayı Balik Graten Sebzeli - Yemek Tarifi
Etiketler
# balık nasıl pişirilir
# balık tarifi
# Balık ve Deniz
# balık yemekleri
# fırında balık tarifi
Share This
Kim? HikmetSütlüce
fırında balık tarifi
Etiketler:
balık nasıl pişirilir,
balık tarifi,
Balık ve Deniz,
balık yemekleri,
fırında balık tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
Author Details
Merhaba! Ben Derya, Sofra Yemek Tarifleri blogunun yazarıyım. Blogumda hem geleneksel Türk mutfağından hem de modern tariflerle dolu içerikler paylaşıyorum. Herkese hitap eden pratik ve lezzetli yemek önerilerimle sofralarınıza ilham katmayı amaçlıyorum. Keyifli pişirmeler!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder