Malzemeler:
3 su bardağı aşurelik buğday
1/2 çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı fındık
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
3 litre su
2 su bardağı süt
4 su bardağı şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzerine:
25 gram fındık
25 gram kuş üzümü
100 gram ceviz
1 nar
Tarçın
Yapılışı:
Nohut ve fasulyeyi ayrı tencerelerde haşlayın. Buğdayı yıkayıp kaynar su içerisinde haşlayın. Suyunu süzün ve bir kere daha kaynatıp tekrar suyunu süzün. Temiz su ekleyip 50 dakika kadar kaynatın. Yumuşadıktan sonra pişmiş nohut, fasulye, doğranmış kayısı, kuru üzüm, pirinç ekleyip 15 dakika kaynatın. Sıcak süt, şeker,tuz, karabiber, fındık ve karanfil suyunu ekleyip bir 15 dakika daha kaynatın. Cam kaselere bölüştürüp hafif soğuyunca üzeri için gerekli malzemeleri serpin. Aşure yaparken kıvamını ayarlamak için yanınızda sürekli sıcak su bulunması önemlidir. Şeker miktarını da yine damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Aşure nasıl yapılır?
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder