Zeytinyagli Barbunya Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Zeytinyagli Barbunya Tarifi

zeytinyağlı barbunya


MALZEMELER : 

  • 1 kg barbunya
  • 2 iri soğan,
  • 2 adet havuç, 
  • 2 bardak zeytinyağı
  • 1 domates, 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker, 
  • maydanoz.



ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA HAZIRLANIŞI : 
Küçük kuşbaşı doğradığınız soğanları yağ ile birlikte kavurun, soğanlar pembele­şince domatesi küçük küçük doğrayarak ilâve edin, havuçları yuvarlak dilimler halinde kesin bunları da tencereye katın, daha ön­ceden haşladığınız barbunyaları bu malze­melerin içine katın 5 bardak su koyup şeker ve tuzunu da ekleyiniz. Barbunya suyunu çektiğinde ocağı kapayınız, yemeği bir ser­vis tabağına alınız ve üzerine maydanoz doğrayınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here