MALZEMELER :
- 1 kg barbunya,
- 2 iri soğan,
- 2 adet havuç,
- 2 bardak zeytinyağı,
- 1 domates,
- 2 tatlı kaşığı toz şeker,
- maydanoz.
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA HAZIRLANIŞI :
Küçük kuşbaşı doğradığınız soğanları yağ ile birlikte kavurun, soğanlar pembeleşince domatesi küçük küçük doğrayarak ilâve edin, havuçları yuvarlak dilimler halinde kesin bunları da tencereye katın, daha önceden haşladığınız barbunyaları bu malzemelerin içine katın 5 bardak su koyup şeker ve tuzunu da ekleyiniz. Barbunya suyunu çektiğinde ocağı kapayınız, yemeği bir servis tabağına alınız ve üzerine maydanoz doğrayınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder