MALZEMELER :
- 6 bardak sığır bulyonu,
- 20 gr.sığır iliği,
- 2 yumurta,
- 4 çorba kaşığı ince doğranmış sarımsak,
- 1 çorba kaşığı un,
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş peynir,
- bir miktar hindistan cevizi,
- tuz ve kırmızı biber.
BULYON PASATELLİ HAZIRLANIŞI :
Bir kapta sarımsağı, yumurtaları, iliği, rendelenmiş peyniri, hindistan cevizini, tuz ve biberi, unu iyice karıştırın. Büyük delikli süzgeçten bütün malzemeyi geçirin, pasatelli demiri adı verilen aletle de bu işi yapabilirsiniz. Süzgeçten geçirdikten sonra malzemeyi kaynamakta olan buLyonun içine atın, çok ağır ateşte 5 dakika kaynatın ve rendelenmiş peynir ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder