MALZEMELER :
- 4 kaşık zeytinyağı,
- 4 diş sarımsak,
- 1 orta boy karnıbahar,
- 1 bardak kırmızı şarap,
- 2 adet ançuez,
- 1 kaşık un.
KIRMIZI ŞARAPLI KARNIBAHAR HAZIRLANIŞI :
Yüksek kenarlı bir tepsiye (mümkünse topraktan tepsiye) zeytinyağ, sarmısak ve parçalara bölünmüş bir karnıbahar koyun. Tuzunu koyun ve harlı ateşte kızartıp bir bardak kırmızı şarap (beaujolais) dökün. Kapak kapatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin, sonra parçalara kesilmiş ançuez ve sosu koyulaştırmak bakımından 1 kaşık un ilave edin. Unu iyice yedirdikten sonra tekrar kapağı kapatın ve 15 dakika daha pişmeye bırakın. Sonra karmbaharı sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder