Kirmizi Sarapli Karnibahar Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

14 Ekim 2013 Pazartesi

demo-image

Kirmizi Sarapli Karnibahar Tarifi

Responsive Ads Here
celebromantic-blogspot-com-sebze-yemeklerikirmizi-sarapli-karnibahar-tarifi


MALZEMELER : 

  • 4 kaşık zeytinyağı, 
  • 4 diş sarımsak, 
  • 1 orta boy karnıbahar, 
  • 1 bardak kırmızı şarap, 
  • 2 adet ançuez, 
  • 1 kaşık un.



KIRMIZI ŞARAPLI KARNIBAHAR HAZIRLANIŞI : 
Yüksek kenarlı bir tepsiye (mümkünse topraktan tepsiye) zeytinyağ, sarmısak ve parçalara bölünmüş bir karnıbahar koyun. Tuzunu koyun ve harlı ateşte kızartıp bir bardak kırmızı şarap (beaujolais) dö­kün. Kapak kapatın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin, sonra parçalara kesil­miş ançuez ve sosu koyulaştırmak bakı­mından 1 kaşık un ilave edin. Unu iyice yedirdikten sonra tekrar kapağı kapatın ve 15 dakika daha pişmeye bırakın. Sonra karmbaharı sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *