PİŞME SÜRESİ : 30 dk
MALZEMELER :
YÜZEN MUS ADALARI HAZIRLANIŞI :
Kremayı yapmak için sütü geniş bir kapta ısıtın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın. Pudra şekerinin yarısını yumurta aklarının üzerine eleyip yine çırpın. Kalan şekeri de ekleyip karıştırın. Bu merengten kaşıklarla alıp sıcak süte atın ve 5 dakika kaynadıktan sonra, delikli
limon kabuğu rendesi ve üzümleri içine katın. Yumurta sarılarını bir çatalla çırpın. Pirinç karışımından iki kaşık yumurtaların içine katıp iyice yedirdikten sonra, tümünü pirinç karışımına ekleyin. Yağlanmış, fırına dayanıklı bir
kaba karışımı boşaltın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırptıktan sonra kalan şeker ile karıştırın. Üstü için şekerden bir kaşık ayırmalısınız. Hazırlanan bu merengi pudingin üstünü tümüyle kapatacak biçimde yayın. Üstünde, bir kaşıkla, resimde gördüğünüz gibi şekil yapıp, şekeri serpiştirin, önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında, üstü pembeleşip gevrekleşene dek 20 dakika pişirin.
bir kepçe ile süzerek alın ve tamamen süzülmesi için zeytinyağı sürülmüş yağlı kağıdın üstüne çıkarın.
Yumurta sarıları ile şekeri açık limon rengi alana dek çırptıktan sonra mısır ununu katın. Pişen merenglerden geri kalan sıcak sütü de karıştırın. Tüm karışımı tekrar süt kabına dökerek koyulaşana dek hafif ateş üzerinde karıştırın. Kaynamamasına özen gösterin. Vanilya esansını da ekleyin. Muzları dilerek servis tabağının altına döşeyin. Üzerlerine limon suyu dökün ve kremayı yayın. Kabuk tutmaması için üstüne şeker serpiştirin ve merengleri de en üste yerleştirdikten sonra kıyılmış çikolataları serpiştirin.
Bu pudingte elma halkaları, dilinmiş armut ya da portakal da kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder