Yuzen Muz Adalari Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Yuzen Muz Adalari Tarifi


PİŞME SÜRESİ : 30 dk
MALZEMELER : 


  • Vanilya esansı, 
  • 2 muz, 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 
  • 2 yumurta akı,
  • 50 gr pudra şekeri
  • 600 gr süt, 
  • 2 yumurta sarısı,
  • 5O gr şeker, 
  • 1 yemek kaşığı mısır unu, 
  • 1/4 çay kaşığı


  • YÜZEN MUS ADALARI HAZIRLANIŞI : 
    Kremayı yapmak için sütü geniş bir kapta ısıtın. Yu­murta aklarını kar haline gelene dek çırpın. Pudra şekerinin yarısını yumurta aklarının üzerine eleyip yine çırpın. Kalan şekeri de ekleyip karıştırın. Bu merengten kaşıklarla alıp sıcak süte atın ve 5 dakika kaynadıktan sonra, delikli
    limon kabuğu rendesi ve üzümleri içine katın. Yumurta sarılarını bir çatalla çırpın. Pirinç karışımından iki kaşık yumurtaların içine katıp iyice yedirdikten sonra, tümünü pirinç karışımına ekleyin. Yağlanmış, fırına dayanıklı bir
    kaba karışımı boşaltın. Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırptıktan sonra kalan şeker ile karıştırın. Üstü için şekerden bir kaşık ayırmalısınız. Hazırlanan bu merengi pudingin üstünü tümüyle kapatacak biçimde yayın. Üstün­de, bir kaşıkla, resimde gördüğünüz gibi şekil yapıp, şekeri serpiştirin, önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında, üstü pem­beleşip gevrekleşene dek 20 dakika pişirin.
    bir kepçe ile süzerek alın ve tamamen süzülmesi için zeytin­yağı sürülmüş yağlı kağıdın üstüne çıkarın.
    Yumurta sarıları ile şekeri açık limon rengi alana dek çırptıktan sonra mısır ununu katın. Pişen merenglerden geri kalan sıcak sütü de karıştırın. Tüm karışımı tekrar süt kabı­na dökerek koyulaşana dek hafif ateş üzerinde karıştırın. Kaynamamasına özen gösterin. Vanilya esansını da ekleyin. Muzları dilerek servis tabağının altına döşeyin. Üzerlerine limon suyu dökün ve kremayı yayın. Kabuk tutmaması için üstüne şeker serpiştirin ve merengleri de en üste yerleştir­dikten sonra kıyılmış çikolataları serpiştirin.
    Bu pudingte elma halkaları, dilinmiş armut ya da portakal da kullanabilirsiniz.
    Afiyet Olsun..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here

    Pages