MALZEMELER :
- Dana eti
- Beyaz şarapta ıslatılmış ve krema ile inceltilmiş tavuk suyu
- Beşamel sosu
- Horoz böbreği
- Horoz ibiği
- Dana eti sosu
- Yarı taze krema
- Tereyağı
ESKİ USÜLDEN DANA PİRZOLASI HAZIRLANIŞI :
Pirzolayı, rengini döndürmeden tereyağında pişirin. Yuvarlak servis tabağına alın. Beyaz şarapta ıslatılmış ve krema ile inceltilmiş tavuk suyu ile yapılmış Beşamel sosuna konmuş mantar, horoz böbreği ve horoz ibiği ile dana ödeni ile garnitür yapın. Pirzolanın suyuna beyaz şarap yarı koyu renk dana eti sosu, yarı taze krema, tereyağ ekleyin, suyunu çektirin ve pirzolanın üstüne dökün.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder