Erik ve Kayisi Toplari - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Erik ve Kayisi Toplari

erik ve kayısı topları
MALZEMELER : 

  • 8 iri erik (bir gece önceden suda bırakılacak), 
  • 8 kuru kayısı (bir gece önceden suda bırakılacak), 
  • 40 gr tereyağı ya da margarin,
  • 150 gr su, 
  • 2 yumurta, çırpılmış, 
  • Kızartma için yağ, 
  • Kiraz şekerlemesi ya da haşlanmış badem, 
  • 50-75 gr şeker.


ERİK VE KAYISI TOPLARI HAZIRLANIŞI : 
Yumurtalı hamurdan yapılmış küçük gözlemelerin içi erikler ya da zencefil, kiraz şekerlemesi veya haşlanmış ba­demle doldurulmuş kayısılarla doldurulur. Meyvelerin ısla- tıldığı suya bir bardak şarap katıldığında ise, lezzeti başka türlü nefis olur.
Erik ve kayısıları bir gece önce ıslattığınız sudan çıka­rıp, eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve bir tarafa sularının süzülmesi için bırakın. Tereyağını su içinde ateşin üzerine koyarak eritip kaynatın ve unu yavaş yavaş karıştırın. Ha­fif ateşin üzerinde hamur düzgün bir top haline gelene dek tahta kaşıkla karıştırın. Azar azar çırpılmış yumurtaları eklerken, her keresinde çırpın.
Suyu, süzülen meyveleri, zencefil ve kiraz şekerlemesi ya da haşlanmış bademle doldurup, içlerine koyduklarını­zın çıkmaması için elinizle sıkıştırın.
Yağı iyice kızdırın. Kızgınlığını kontrol için içine bir çay kaşığı hamur atın. Bu hamur hemen yağın yüzeyine çıkmalı ve kızarmalıdır. Hamurdan yemek kaşığı ile par­çalar alıp, çay kaşığı ile bunları tavadaki yağın içine ite­leyin. İyice kabarıp gevrekleşene ve kızarana dek tavada tutun.

Kızaranı tavadan alıp, kaşğıın sapı ile yararak ortasın­daki boşluğa, doldurulmuş meyveleri yerleştirin. Şekerde yuvarlayıp, soğumadan servisini yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages