Yayla Çorbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Yayla Çorbasi Tarifi

yayla çorbası


MALZEMELER : 

  • 10 bardak et suyu, 
  • 2 kahve fincanı un, 
  • 1 çorba kaşığı tepeleme margarin, 
  • 4 çorba kaşığı pi­rinç, 
  • 2 çay kaşığı tepeleme kuru nane, 
  • 1 su bardağı süt, 
  • 1 su bardağı yoğurt, 
  • 2 yumurta sarısı.



YAYLA ÇORBASI (YOĞURT ÇORBASI) HAZIRLANIŞI : 
İlk olarak pirinci yıkayıp, suda dinlendiriniz sonra suyunu süzüp, et suyunun içine pirinçleri atınız, tuzunu da koyup 30 dakika hepsini kayna­tınız.

Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp bulamaç haline getiriniz, bu karışımı kaynamakta olan çor­banın içine katınız. 15-20 dakika tekrar kaynat­tıktan sonra, tereyağda kızdırdığınız naneyi de çor­baya ilave ediniz birkaç dakika kaynattıktan sonra yoğurt ile birlikte çırptığınız yumurtaları da çor­banın içine ilave ediniz. Yoğurt ve yumurtayı ila­ve ettikten sonra çorbayı kaynatmayınız
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages