MALZEMELER :
- 10 bardak et suyu,
- 2 kahve fincanı un,
- 1 çorba kaşığı tepeleme margarin,
- 4 çorba kaşığı pirinç,
- 2 çay kaşığı tepeleme kuru nane,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 yumurta sarısı.
YAYLA ÇORBASI (YOĞURT ÇORBASI) HAZIRLANIŞI :
İlk olarak pirinci yıkayıp, suda dinlendiriniz sonra suyunu süzüp, et suyunun içine pirinçleri atınız, tuzunu da koyup 30 dakika hepsini kaynatınız.Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp bulamaç haline getiriniz, bu karışımı kaynamakta olan çorbanın içine katınız. 15-20 dakika tekrar kaynattıktan sonra, tereyağda kızdırdığınız naneyi de çorbaya ilave ediniz birkaç dakika kaynattıktan sonra yoğurt ile birlikte çırptığınız yumurtaları da çorbanın içine ilave ediniz. Yoğurt ve yumurtayı ilave ettikten sonra çorbayı kaynatmayınız
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder