Yayla Çorbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Yayla Çorbasi Tarifi

yayla çorbası


MALZEMELER : 

  • 10 bardak et suyu, 
  • 2 kahve fincanı un, 
  • 1 çorba kaşığı tepeleme margarin, 
  • 4 çorba kaşığı pi­rinç, 
  • 2 çay kaşığı tepeleme kuru nane, 
  • 1 su bardağı süt, 
  • 1 su bardağı yoğurt, 
  • 2 yumurta sarısı.



YAYLA ÇORBASI (YOĞURT ÇORBASI) HAZIRLANIŞI : 
İlk olarak pirinci yıkayıp, suda dinlendiriniz sonra suyunu süzüp, et suyunun içine pirinçleri atınız, tuzunu da koyup 30 dakika hepsini kayna­tınız.

Başka bir kapta süt ve unu karıştırıp bulamaç haline getiriniz, bu karışımı kaynamakta olan çor­banın içine katınız. 15-20 dakika tekrar kaynat­tıktan sonra, tereyağda kızdırdığınız naneyi de çor­baya ilave ediniz birkaç dakika kaynattıktan sonra yoğurt ile birlikte çırptığınız yumurtaları da çor­banın içine ilave ediniz. Yoğurt ve yumurtayı ila­ve ettikten sonra çorbayı kaynatmayınız
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here