MALZEMELER :
- 1 kg. dana işkembesi,
- 2 diş sarımsak,
- yarım çay bardağı zeytinyağı,
- yarım limon,
- 20 bardak su, 1
- su bardağı süt, 1 çay bardağı sirke,
- 2 kahve fincanı un,
- 2 çorba kaşığı margarin,
- tuz ve kırmızı pul biber.
İŞKEMBE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
İşkembeyi temizleyin, zeytinyağ, limon, sar- mısak ile birlikte 20 bardak su ile işkembeyi alevli ateşte kaynatın. Kaynama işlemi sırasında tencerede biriken köpükleri bir kaşık ile alın; İşkembeler piştikten sonra bunların sularını süzerek tencereden çıkartın. Başka bir yerde un ile sütü karıştırın, kaynamakta olan işkembe suyuna ilave edin ve servis yapın, beraberinde sarmısaklı sirkeyi ve yağda kızdırılmış kırmızı biberi ikram edin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder