Iskembe Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Iskembe Corbasi Tarifi

işkembe çorbası tarifi

MALZEMELER : 

  • 1 kg. dana işkembesi
  • 2 diş sarımsak, 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı, 
  • yarım limon, 
  • 20 bardak su, 1
  •  su bardağı süt, 1 çay bardağı sirke, 
  • 2 kahve fincanı un, 
  • 2 çorba kaşığı margarin, 
  • tuz ve kırmızı pul biber.


İŞKEMBE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
İşkembeyi temizleyin, zeytinyağ, limon, sar- mısak ile birlikte 20 bardak su ile işkembeyi alevli ateşte kaynatın. Kaynama işlemi sırasında tencere­de biriken köpükleri bir kaşık ile alın; İşkembeler piştikten sonra bunların sularını süzerek tencere­den çıkartın. Başka bir yerde un ile sütü karıştırın, kaynamakta olan işkembe suyuna ilave edin ve ser­vis yapın, beraberinde sarmısaklı sirkeyi ve yağda kızdırılmış kırmızı biberi ikram edin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here