Iskembe Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Iskembe Corbasi Tarifi

işkembe çorbası tarifi

MALZEMELER : 

  • 1 kg. dana işkembesi
  • 2 diş sarımsak, 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı, 
  • yarım limon, 
  • 20 bardak su, 1
  •  su bardağı süt, 1 çay bardağı sirke, 
  • 2 kahve fincanı un, 
  • 2 çorba kaşığı margarin, 
  • tuz ve kırmızı pul biber.


İŞKEMBE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
İşkembeyi temizleyin, zeytinyağ, limon, sar- mısak ile birlikte 20 bardak su ile işkembeyi alevli ateşte kaynatın. Kaynama işlemi sırasında tencere­de biriken köpükleri bir kaşık ile alın; İşkembeler piştikten sonra bunların sularını süzerek tencere­den çıkartın. Başka bir yerde un ile sütü karıştırın, kaynamakta olan işkembe suyuna ilave edin ve ser­vis yapın, beraberinde sarmısaklı sirkeyi ve yağda kızdırılmış kırmızı biberi ikram edin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages