Tasra Usulu Sıgır ve Sebze Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Tasra Usulu Sıgır ve Sebze Corbasi Tarifi

sığır ve sebze çorbası
MALZEMELER : 

  • Yarım kg. haşlama için sığır eti.
  • 2 çorba kaşığı un, 
  • tuz ve biber, 
  • 1 büyük soğan, 
  • 2 büyük havuç, 
  • 4 kereviz sapı veya yaprağı, 
  • 2 pırasa, 
  • 50 gram sığır eti artığı ve yağı veya kuyruk yağı, 
  • 12 bardak su.


  • Buse - garni (baharlı otlar demeti), 
  • 2 büyük patates, 
  • 1 çay fincanı rendelenmiş kaşer peyniri.


    • Not: Baharlı otlar demedi (çorbalar için kullanılan baharlı otlar demedinde bulunan bitkiler şun­lardır: Fesleğen, maydanoz, mercanköşk, ke­kik ve tarhun).

    TAŞRA USULÜ SIĞIR VE SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
    Bu çorbayı servis yapacağınız günden bir gün evvelinde hazırlayınız, çünkü geceden soğutulup üstünde toplanıp donan yağları almak gerekmek­tedir. Haşlamalık sığır etini çok ince şeritlere ke­siniz ve tuz ve biber ile karıştırılmış una bulayı­nız. Soğan ve havuçları soyup kereviz ve pırasa­larla birlikte incecik kıyınız. Et artık ve yağını veya kuyruk yağını geniş bir tavada eritiniz. Sığır etini ilave edip iyice her tarafı kahverengine dönüşünceye kadar kızartınız. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Delikli kevgir ile sığır eti şeritle­rini tavadan çıkartınız. Hazırlamış olduğunuz seb­zeleri tavaya koyunuz ve bir kapakla tavayı ör­tünüz. 5 dakika süreyle hafif ateşin üstünde ya­vaşça pişiriniz. Arada bir tavayı sallayınız. Sığır eti şeritlerini tavaya tekrar koyunuz ve içine suyu karıştırarak yediriniz ve kaynayıncaya kadar pi­şiriniz. Çorba kaselerine koyup çok sıcak olarak ve kaşar peyniri rendesini ayrı olarak servis yapıınız.
    Afiyet Olsun..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Post Bottom Ad

    Responsive Ads Here