MALZEMELER :
- Yarım kg. haşlama için sığır eti.
- 2 çorba kaşığı un,
- tuz ve biber,
- 1 büyük soğan,
- 2 büyük havuç,
- 4 kereviz sapı veya yaprağı,
- 2 pırasa,
- 50 gram sığır eti artığı ve yağı veya kuyruk yağı,
- 12 bardak su.
- Not: Baharlı otlar demedi (çorbalar için kullanılan baharlı otlar demedinde bulunan bitkiler şunlardır: Fesleğen, maydanoz, mercanköşk, kekik ve tarhun).
TAŞRA USULÜ SIĞIR VE SEBZE ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Bu çorbayı servis yapacağınız günden bir gün evvelinde hazırlayınız, çünkü geceden soğutulup üstünde toplanıp donan yağları almak gerekmektedir. Haşlamalık sığır etini çok ince şeritlere kesiniz ve tuz ve biber ile karıştırılmış una bulayınız. Soğan ve havuçları soyup kereviz ve pırasalarla birlikte incecik kıyınız. Et artık ve yağını veya kuyruk yağını geniş bir tavada eritiniz. Sığır etini ilave edip iyice her tarafı kahverengine dönüşünceye kadar kızartınız. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Delikli kevgir ile sığır eti şeritlerini tavadan çıkartınız. Hazırlamış olduğunuz sebzeleri tavaya koyunuz ve bir kapakla tavayı örtünüz. 5 dakika süreyle hafif ateşin üstünde yavaşça pişiriniz. Arada bir tavayı sallayınız. Sığır eti şeritlerini tavaya tekrar koyunuz ve içine suyu karıştırarak yediriniz ve kaynayıncaya kadar pişiriniz. Çorba kaselerine koyup çok sıcak olarak ve kaşar peyniri rendesini ayrı olarak servis yapıınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder