MALZEMELER :
- 1/2 kg. havuç,
- 6 çorba kaşığı yağ,
- 1 soğan,
- 1 tutam şeker,
- 5 bardak et suyu,
- 1 fincan pirinç.
CRECY ÇORBA HAZIRLANIŞI :
1/2 kg ince kesilmiş havucu 2 çorba kaşığı yağ ile buğulama yapın. Yani sıkıca kapalı tencerede kendi buharıyla pişirin. 2 kaşık ince doğranmış soğan bir tutam tuz ve bir tutam şeker ilavo edin. Sebzeler bayatsa kısaca haşlayın, yani sıcak suya sokup, bir süre beklettikten sonra kullanın.Sebzeler iyice yumuşayınca 5 bardak et suyu ve 1 fincan pirinç ilave edin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Tülbentten süzün. Birkaç kaşık et suyuyla sulandırın. Isıtın ve 4 çorba kaşığı yağ ilave edin. Yağda kızartılmış küçük ekmeklerle servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder