Crecy Corba Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Crecy Corba Tarifi

crecy çorbası




MALZEMELER : 

  • 1/2 kg. havuç, 
  • 6 çorba kaşığı yağ, 
  • 1 soğan, 
  • 1 tutam şeker, 
  • 5 bardak et suyu, 
  • 1 fincan pi­rinç.




CRECY ÇORBA HAZIRLANIŞI : 
1/2 kg ince kesilmiş havucu 2 çorba kaşığı yağ ile buğulama yapın. Yani sıkıca kapalı tence­rede kendi buharıyla pişirin. 2 kaşık ince doğranmış soğan bir tutam tuz ve bir tutam şeker ilavo edin. Sebzeler bayatsa kısaca haşlayın, yani sıcak suya sokup, bir süre beklettikten sonra kullanın.

Sebzeler iyice yumuşayınca 5 bardak et suyu ve 1 fincan pirinç ilave edin. Kapağı kapalı olarak pişi­rin. Tülbentten süzün. Birkaç kaşık et suyuyla su­landırın. Isıtın ve 4 çorba kaşığı yağ ilave edin. Yağda kızartılmış küçük ekmeklerle servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here