Tasra Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Tasra Corbasi Tarifi

taşra çorbası
MALZEMELER : 

  • 1 su bardağı kuru fasulye, 
  • 200 gr. ta­ze fasulye, 
  • 2 adet pırasa, 
  • 4 adet domates, 
  • 2 adet pa­tates, 
  • 3 diş sarımsak, 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı, 
  • 1 kahve fincanı şehriye, 
  • 1 çay bardağı peynir, 
  • Tuz ve karabiber.


TAŞRA ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Pırasaları ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarının kolay soyulması için onları sıcak suya atıp çıkartın. Domatesleri ve patatesleri çok ufak doğrayın, bunları 8 bardak su koyduğuna tencerenin içine atın, taze ve kuru fasulyeleri de ilave ettik­ten sonra tuz ve biberini koyup 15 dakika kaynatın, yağı, şehriye ve sarmısağı atıp tekrar 15 dakika kay­natın, çorba piştikten sonra tekrar üzerine peynir serpip servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here