Tarhun Otlu Jolede Pilic Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

7 Ekim 2013 Pazartesi

Tarhun Otlu Jolede Pilic Tarifi

tarhun otlu jölede piliç






MALZEMELER : 
  • 1 adet semiz piliç
  • 1 adet tarhun otu demeti
  • Beyaz et ­suyu konsantresi 
  • 100 gram tam yağsız sığır eti kıyması
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı beyaz şarap







TARHUN OTLU JÖLEDE PİLİÇ HAZIRLANIŞI : 
İlk olarak semiz pilici bağlayınız ve bir tence­reye koyup alışılmış metodla hazırlanmış beyaz et­suyu konsantresi ile kaynatınız. Tencereye tarhun otu demedini de koyunuz. Çok hafif ateşte hafif taşımla bir saat süreyle pişiriniz. Sonra kendi su­yunda soğumaya bırakınız. Daha sonra semiz pilici süzünüz ve bağlarından çözüp iyice nemliliğini alıp kurutunuz. Kendi etsuyunu, tercihen yağdan arın­mış olarak, ısıtınız ve tülbentli süzgeçten geçiriniz. Gereken miktar .jelatini ilave ediniz (4 veya 6 adet yaprak, daha önceden soğuk suda batırılmış ola­rak). Bu konsantreyi ılık olarak bir tencereye dö­künüz. Ancak bu tencerede daha önceden yumur­ta teli ile 100 gram tam yağsız sığır eti kıyması, bir adet yumurtanın akı ve bir avuç kabaca doğran­mış tarhun otu yaprağını iyice beraber çırpıp ka­rıştıracaksınız. Hepsini yedirdikten sonra ateş üs­tünde hafifçe çırparak pişirmeye başlayınız. Kay­nama başlar başlamaz ateşi hafifletiniz ve ağır şe­kilde 25 dakika süreyle pişmeye devam etmesini sağlayınız. Jöleyi süzgeçten geçiriniz ve kafi dere­cede ılıklaşınca 1 çay bardağı beyaz şarap ilave ediniz. Oval bir kaba veya bir güvece yarıya kadar bu jöle ile döküp doldurunuz. Bu tabaka jöle sert­leşince semiz pilici üstüne oturtunuz. Geniş tarhun otu yapraklarını aklandırıp (kaynayan suya batırıp çıkarmak) soğuk sudan geçirip ve süzerek teker teker yarı sertleşmiş jöleye batırınız ve bir tabaka jöle ile kaplayınız ve sonra bu yapraklarla semiz pilicin etrafını bir çelenk şeklinde yerleştirerek gar­nitür olarak süsleyiniz. Bu yapraklarla başka şekil­ler de verebilirsiniz ve zevkinize göre veya tarife uygun olarak semiz pilicin göğsü üzerinde hurma dalı veya yıldız şeklinde süsleyiniz. Semiz pilici ar­tan jöle ile üççeyrek örtülmüş şekilde kaplayınız, ancak jöleyi yarı donmuş (sertleşmiş) iken kul­lanmaya dikkat ediniz. Sonra kabı buz üzerine oturtunuz veya buzdolabına koyunuz servis yapa­cağınız ana kadar böylece soğuk tutunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here