- Dana pirzolası
- Tereyağı
- Dana et suyu (kendi et suyu)
- Beyaz Şarap
- Beyaz sıcak - soğuk sos
- Domalan yer mantarı
- Dil füme
- Yağsız jambon
- Tarhun otu yaprakları
- Jöle
SICAK SOĞUK DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Koyu olarak: Pirzolayı koyu olarak her iki tarafı renklendirerek buğulama, usulü pişiriniz. Kendi et suyunda soğumaya bırakınız. Sonra suyunu süzünüz. Koyu olarak hazırlanmış sıcak-soğuk sos ile tamamiyle kaplayınız. Bu sosu hazırlarken kendi et suyunu da kullanınız. Jöle ile kaplayıp süsleyiniz.
Beyaz olarak: Dana pirzolasını tereyağda renklendirmeden pişiriniz. Soğumaya bırakınız. Kendi et suyunu beyaz şarap ile ılıtıp beyaz olarak hazırlanmış sıcak-soğuk sos ile bağlayıp işleyiniz ve pirzolayı bu sosla tamamen kaplayınız. Pirzolanın üstünü garnitür olarak domalan yer mantarı, dil füme, yağsız jambon, tarhunotu yaprakları ve başka buna benzer malzemelerle süsleyiniz. Üstünü jöle ile örtünüz. İyice soğutunuz. Kıyılmış jöle ile süsleyiniz.
NOT: Sıcak-soğuk olarak hazırlanan dana pirzolalarını mayonez ile bağlanmış taze salatalar ve sebzeler ile süsleyebilirsiniz. İstenilirse ikiye bölünmüş katı pişmiş yumurta veya marul göbeklerini de garnitür olarak ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder