Sicak ve Soguk Olarak Dana Pirzolasi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Sicak ve Soguk Olarak Dana Pirzolasi

sıcak soğuk dana pirzola
MALZEMELER :

  • Dana pirzolası
  • Tereyağı
  • Dana et suyu (kendi et suyu)
  • Beyaz Şarap
  • Beyaz sıcak - soğuk sos
  • Domalan yer mantarı
  • Dil füme
  • Yağsız jambon
  • Tarhun otu yaprakları
  • Jöle


SICAK SOĞUK DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Koyu olarak: Pirzolayı koyu olarak her iki tarafı renklendirerek buğulama, usulü pişiriniz. Kendi et suyunda soğu­maya bırakınız. Sonra suyunu süzünüz. Koyu olarak hazırlanmış sıcak-soğuk sos ile tamamiyle kaplayınız. Bu sosu hazırlarken kendi et su­yunu da kullanınız. Jöle ile kaplayıp süs­leyiniz.
Beyaz olarak: Dana pirzolasını tereyağda renklendirmeden pişiriniz. Soğumaya bırakınız. Kendi et suyunu beyaz şarap ile ılıtıp beyaz olarak hazırlanmış sıcak-soğuk sos ile bağlayıp işleyiniz ve pirzolayı bu sosla tamamen kaplayınız. Pirzolanın üstünü garnitür olarak domalan yer mantarı, dil füme, yağsız jambon, tarhunotu yaprakları ve başka buna benzer malzemelerle süsle­yiniz. Üstünü jöle ile örtünüz. İyice soğu­tunuz. Kıyılmış jöle ile süsleyiniz.
NOT: Sıcak-soğuk olarak hazırlanan dana pirzolalarını mayonez ile bağlanmış taze salatalar ve sebzeler ile süsleyebilir­siniz. İstenilirse ikiye bölünmüş katı piş­miş yumurta veya marul göbeklerini de garnitür olarak ilave edebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here