MALZEMELER :
- Semiz piliç/ İğdiş horozu
- Tereyağı
SEMİZ PİLİÇ VE İĞDİŞ HOROZU KAVURMA HAZIRLANIŞI :
Kümes hayvanım temizleyip, hazırlayıp gereken malzeme ve yağ parçalarıyla donatıp kalın dipli bir tencereye yerleştiriniz. Eritilmiş tereyağ ile ıslatınız. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Ateş üstünde pişirmeye başlayınız sonra kendi tereyağıyla sık sık ıslatarak fırında tencereyi kapağıyla kapatarak pişiriniz. Kümes hayvanını tencereden çıkarıp yağlarından ve diğer malzemelerden arıtıp servis tabağına yerleştiriniz ve tarife göre garnitürlerle süsleyiniz. Sonra kendi suyu ve sosu ile birlikte servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder