MALZEMELER :
- Yeterli miktarda kemikleri çıkarılmış butlar
- Butların içini doldurmak için harç
ELMASİYE KÜMESİ HAYVANLARI ETİ SARMASI HAZIRLANIŞI :
Kümes hayvanlarının butları ile hazırlanan ufacık sarmalardır. Bu hayvanların kanat ve derileriyle diğer kısımlar başka yemeklerde kullanıldığı takdirde butlarla ufacık sarmalar hazırlanabilir. Bu butların kemikleri çıkarılır ve içleri tavuk eti sarması tarifinde belirtilen harç ile doldurulur. Buğuda pişirilir, beyaz veya koyu olarak isteğe göre ve jöle ile kaplandıktan sonra yine aynı tarifte izah edildiği şekilde garnitürler ilave ederek süslenir. Bazen bu sarmalara paça şekli verilir ve bu takdirde bu yemeğin adına Değişik Piliç Paçası Sarması denir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder