Pirasali Tavuk Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

13 Ekim 2013 Pazar

demo-image

Pirasali Tavuk Corbasi Tarifi

Responsive Ads Here
celebromantic-blogspot-com-corba-tarifleri-pirasali-tavuk-corbasi-tarifi


MALZEMELER : 

  • 1 tavuk, 
  • 2 pırasa, 
  • 2 kaşık margarin, 
  • 1 havuç 
  • 1 soğan 
  • 1/2 kereviz, 
  • 10 su bardağı dana buyyonu.


PIRASALI TAVUK ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Tavuğu temizledikten sonra buyyon ile kaynatmaya başlayın, tavuk pişmeye başladığında havucu, soğanı, kere­vizi ilave edin, ağır ateşte pişirmeye devam edin, suyun üze­rinde biriken köpükleri alın, bir buçuk saat kaynattıktan sonra tavuğu çıkartın, derisini ve kemiklerini çıkardıktan sonra tavuğu ince ince doğrayın. Buyyonun üzerin­de biriken yağları bir kaşık yardımı ile alın ve tekrar buy­yonun içine tavuk parçalarını atın, pırasaların beyaz kısım­larını ince ince doğrayın ve tuzlayıp yağda kavurun. Bu pı­rasaları da tavuk parçaları ile birlikte buyyona ilave edin. 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı sön­dürün, hepsini ezip servis kasesine yerleştirin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *