Pirasali Tavuk Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Pirasali Tavuk Corbasi Tarifi

pırasalı tavuk çorbası


MALZEMELER : 

  • 1 tavuk, 
  • 2 pırasa, 
  • 2 kaşık margarin, 
  • 1 havuç 
  • 1 soğan 
  • 1/2 kereviz, 
  • 10 su bardağı dana buyyonu.


PIRASALI TAVUK ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Tavuğu temizledikten sonra buyyon ile kaynatmaya başlayın, tavuk pişmeye başladığında havucu, soğanı, kere­vizi ilave edin, ağır ateşte pişirmeye devam edin, suyun üze­rinde biriken köpükleri alın, bir buçuk saat kaynattıktan sonra tavuğu çıkartın, derisini ve kemiklerini çıkardıktan sonra tavuğu ince ince doğrayın. Buyyonun üzerin­de biriken yağları bir kaşık yardımı ile alın ve tekrar buy­yonun içine tavuk parçalarını atın, pırasaların beyaz kısım­larını ince ince doğrayın ve tuzlayıp yağda kavurun. Bu pı­rasaları da tavuk parçaları ile birlikte buyyona ilave edin. 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı sön­dürün, hepsini ezip servis kasesine yerleştirin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here