MALZEMELER :
- 1 tavuk,
- 2 pırasa,
- 2 kaşık margarin,
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1/2 kereviz,
- 10 su bardağı dana buyyonu.
PIRASALI TAVUK ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Tavuğu temizledikten sonra buyyon ile kaynatmaya başlayın, tavuk pişmeye başladığında havucu, soğanı, kerevizi ilave edin, ağır ateşte pişirmeye devam edin, suyun üzerinde biriken köpükleri alın, bir buçuk saat kaynattıktan sonra tavuğu çıkartın, derisini ve kemiklerini çıkardıktan sonra tavuğu ince ince doğrayın. Buyyonun üzerinde biriken yağları bir kaşık yardımı ile alın ve tekrar buyyonun içine tavuk parçalarını atın, pırasaların beyaz kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzlayıp yağda kavurun. Bu pırasaları da tavuk parçaları ile birlikte buyyona ilave edin. 5-10 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı söndürün, hepsini ezip servis kasesine yerleştirin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder