MALZEMELER :
- 1 adet piliç
- Zeytin yağı
- Tereyağı
- Kuzu mantarı
- Yabani sarımsak
- 1 bardak beyaz şarap
- 1 demet doğranmış maydonoz
MANTARLI PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici zeytinyağında veya zeytinyağ ile tereyağ karışımında sote yapınız. Üç çeyreği pişmiş duruma gelince 300 gram sert ve beyaz, kalınca dilimlere kesilmiş ve zeytinyağında sote edilmiş kuzumantarı ilave ediniz ve son anda doğranmış yabani sarımsak üzerine serpiniz. Piliç ve kuzu mantarlarını süzünüz. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaştırıp 3 kaşık tereyağ ile tamamlayınız. Pilici servis tabağına yerleştiriniz ve kuzu mantarları ile garnitür olarak süsleyiniz ve sonra kendi suyu veya sosu ile kaplayıp üstüne doğranmış maydanoz serpiniz.AÇIKLAMA: İstenilirse konserveden kuzumantarı kullanabilirsiniz. Arzu ve tada göre bazen rendelenmiş bir diş sarımsak da ilave edilebilinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder