Mantarli Pilic Sote Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Ekim 2013 Çarşamba

Mantarli Pilic Sote Tarifi

mantarlı piliç sote

MALZEMELER : 
  • 1 adet piliç
  • Zeytin yağı
  • Tereyağı
  • Kuzu mantarı
  • Yabani sarımsak
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 1 demet doğranmış maydonoz




MANTARLI PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI : 
Pilici zeytinyağında veya zeytinyağ ile tereyağ karışımında sote yapınız. Üç çeyreği pişmiş duruma gelince 300 gram sert ve beyaz, kalınca dilimlere kesilmiş ve zeytinyağında sote edilmiş kuzumantarı ilave ediniz ve son anda doğranmış yabani sarım­sak üzerine serpiniz. Piliç ve kuzu mantarlarını süzünüz. Bir bardak beyaz şarap ile ılıtınız ve koyulaş­tırıp 3 kaşık tereyağ ile tamamlayınız. Pilici servis tabağına yerleştiriniz ve kuzu mantarları ile garni­tür olarak süsleyiniz ve sonra kendi suyu veya sosu ile kaplayıp üstüne doğranmış maydanoz serpiniz.

AÇIKLAMA: İstenilirse konserveden kuzumantarı kullanabilirsiniz. Arzu ve tada göre bazen rendelenmiş bir diş sarımsak da ilave edilebilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here