MALZEMELER :
- Piliç
- Tereyağı
- Kuzu mantarı
- 1 kaşık doğranmış yabani sarımsak
- Ekmek içi
LİVONYEN USULÜ PİLİÇ SOTE HAZIRLANIŞI :
Pilici beyaz olarak tereyağda sote yapınız. Üç çeyreği pişmiş duruma gelince 12 kaşık tereyağda sote edilmiş kuzu mantarı ilave ediniz. Piliç sotesi kremalı tarifinde izah edildiği şekilde ılıtıp koyulaştırıp işlemleri tamamlayınız. Sonra pilici bir servis tabağına yerleştiriniz ve kuzu mantarlarıyla süsleyiniz. Kendi sosun içine işledikten sonra bir kaşık doğranmış yabani sarmısak ilave ediniz. Yabani sarımsağı daha önce aklayınız (Kaynar suya batırıp çıkarınız). Kuzu mantarların üstüne de 2 kaşık tereyağda kızartılmış ekmek içi serpiniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder