MALZEMELER :
- Dana pirzolası
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- Dana et suyu (kendi et suyu)
- Beyaz şarap
- Aşağıda belirtilen sebzeler
ÇEŞİTLİ GARNİTÜRLERLE DANA PİRZOLASI HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını tereyağda sote yapınız. Yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Belirtilen ve gereken sebze ile süsleyiniz. Kendi et suyunu beyaz şarap ve bağlanmış koyu dana et suyu konsantresi ile ılıtınız ve bu sosu pirzolanın üzerine gezdiriniz.Bu şekilde hazırlanan dana pirzolası aşağıdaki garnitürlerle süslenebilir: Dörde bölünmüş enginar veya enginar göbekleri, tereyağlı kuşkonmaz uçları, yuvarlak dilimlenmiş kuşbaşı doğranıp tereyağda veya zeytinyağında sote yapılmış paılıcan, Vişi (Vichy) usulü kızartılmış kremalı havuç, tereyağda buğulama kereviz, tereyağda veya zeytinyağda sote yapılmış kuzu mantarı veya başka çeşit mantarlar, buğulama usulü beyaz aklanmış hindiba, tereyağda sote yapılmış lahana, tereyağda sote yapılmış karnabahar, diş şeklinde kesilmiş ve tereyağda buğulama usulü salatalık, tereyağda veya zeytinyağda kuşbaşı veya yuvarlak dilimlere kesilmiş kabak, buğulama usulü kara hindiba, tereyağda buğulama usulü ıspanak yaprağı gibi.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder