Cesitli Garniturlerle Dana Pirzolasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Cesitli Garniturlerle Dana Pirzolasi Tarifi

değişik garnitürlü dana pirzolası




MALZEMELER : 
  • Dana pirzolası
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Dana et suyu (kendi et suyu)
  • Beyaz şarap
  • Aşağıda belirtilen sebzeler




ÇEŞİTLİ GARNİTÜRLERLE DANA PİRZOLASI HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını tereyağda sote ya­pınız. Yuvarlak bir servis tabağına yer­leştiriniz. Belirtilen ve gereken sebze ile süsleyiniz. Kendi et suyunu beyaz şarap ve bağlanmış koyu dana et suyu konsant­resi ile ılıtınız ve bu sosu pirzolanın üze­rine gezdiriniz.

Bu şekilde hazırlanan dana pirzolası aşağıdaki garnitürlerle süslenebilir: Dörde bölünmüş enginar veya enginar göbekleri, tereyağlı kuşkonmaz uçları, yuvarlak di­limlenmiş kuşbaşı doğranıp tereyağ­da veya zeytinyağında sote yapılmış paılı­can, Vişi (Vichy) usulü kızartılmış kremalı havuç, tereyağda buğulama kereviz, te­reyağda veya zeytinyağda sote yapılmış kuzu mantarı veya başka çeşit mantarlar, buğulama usulü beyaz aklanmış hindiba, tereyağda sote yapılmış lahana, tereyağda sote yapılmış karnabahar, diş şeklinde kesilmiş ve tereyağda buğulama usulü salatalık, tereyağda veya zeytinyağda kuşbaşı veya yuvarlak dilimlere kesilmiş kabak, buğulama usulü kara hindiba, tereyağda buğulama usulü ıspanak yaprağı gibi.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here