MALZEMELER :
- 1 orta boy karnıbahar,
- 1 kaşık şeker,
- 1 limon suyu,
- 2yumurta.
LİMON SOSLU KARNIBAHAR HAZIRLANIŞI :
Karnıbaharı çiçeklere ayırın ve dibinin de körpe kısımlarını küçük parçalara kesip hepsini bir tencereye koyun. Üzerine yarım bardak su koyun. Kapağı kapatın ve. 15 dakika pişirin. Arada bir. çiçeklerin dağılmamasına dikkat ederek karıştırın. Sonra şeker ve limonun suyunu ilave edin, tekrar kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin. Sonra karnıbahar çiçeklerini sıcak bir tabağa dizin. Tencereye, bir tutam tuzla çatalla çırpmış olduğunuz 2 bütün yumurta koyun. Kısık ateşte 1-2 dakika hızlı hızlı karıştırın ve bu sosu karnıbaharın üzerine dökün.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder