Koy Usulu Dana Pirzola Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Koy Usulu Dana Pirzola Tarifi

köy usulü dana pirzola


MALZEMELER : 
  • Dana pirzolası
  • Tereyağı
  • 1 çay fincanı köy usulü hazırlanmış sebze özü
  • Yarım kaşık kavrulmuş jambon yağı parçacıkları
  • Patates / elma
  • Dana et suyu konsantresi




KÖY USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını tereyağda pişiriniz Tam pişmek üzereyken tavaya bir çay fincanı çiftçi usulü hazırlanmış sebze özü (hulâsası) veya çok koyu püresi ve ya­rım kaşık tereyağda kavrulmuş jambon yağı parçaları, 2 büyük kaşık tereyağda pişirilmiş ve ufak kuşbaşı doğranmış pa­tates (istenilirse elma) ilave ediniz. Hep­sini birlikte pişiriniz. Pişme bitmek üze­reyken 2 kaşık dana et suyu konsantresi ilave ediniz.

NOT: Dana pirzolası köy usulü güveç­te de pişirilebilinir. Ve yine güveçte servisi yapılabilir. "Köy usulü" adını taşıyan bütün yemek çeşitleri için bu kural geçerlidir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here