MALZEMELER :
- Dana pirzolası
- Tereyağı
- 1 çay fincanı köy usulü hazırlanmış sebze özü
- Yarım kaşık kavrulmuş jambon yağı parçacıkları
- Patates / elma
- Dana et suyu konsantresi
KÖY USULÜ DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını tereyağda pişiriniz Tam pişmek üzereyken tavaya bir çay fincanı çiftçi usulü hazırlanmış sebze özü (hulâsası) veya çok koyu püresi ve yarım kaşık tereyağda kavrulmuş jambon yağı parçaları, 2 büyük kaşık tereyağda pişirilmiş ve ufak kuşbaşı doğranmış patates (istenilirse elma) ilave ediniz. Hepsini birlikte pişiriniz. Pişme bitmek üzereyken 2 kaşık dana et suyu konsantresi ilave ediniz.NOT: Dana pirzolası köy usulü güveçte de pişirilebilinir. Ve yine güveçte servisi yapılabilir. "Köy usulü" adını taşıyan bütün yemek çeşitleri için bu kural geçerlidir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder