MALZEMELER :
- 1 adet orta boy kara lahana
- 100 gr. kıyılmış soğan
- 2 iri domates
- 1 bardak haşlanmış pirinç
- bir miktar taze bezelye
- 750 gram sarımsaklı kıyma
- sebzeli koyun eti haşlaması
KARA LAHANA YEMEĞİ HAZIRLANIŞI :
Orta boy bir lahanayı dört parçaya ayırın. Haşlayıp soğutun ve süzün. Yapraklarını ayırın, kalın damarları ayıklayın. 100 gr. kıyılmış ve yağda öldürülmüş soğan, iki soyulmuş ve ezilmiş iri domates, 1 bardak haşlanmış pirinç, bir miktar doğranmış taze bezelye, 750 gr. az sarımsaklı kıymayı harç haline getirin. Büyükçe bir top halinde bu harcı lahana yaprakları ile karıştırın, beze sarın ve bağlayın. Lahanayı, sığır yerine koyun etiyle hazırlanmış sebzeli haşlamaya daldırın. Çok ağır ateşte 3,5 saat pişirin. Lahanayı tabağa alıp üzerinden suyundan gezdirin. İstenildiğinde lahana doğrudan, içine piştiği haşlamanın suyuyla beraber servis edilebilir.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder