Kara Lahana Yemegi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

14 Ekim 2013 Pazartesi

Kara Lahana Yemegi Tarifi

kara lahana yemeği

MALZEMELER : 
  • 1 adet orta boy kara lahana
  • 100 gr. kıyılmış soğan
  • 2 iri domates
  • 1 bardak haşlanmış pirinç
  • bir miktar taze bezelye
  • 750 gram sarımsaklı kıyma
  • sebzeli koyun eti haşlaması


KARA LAHANA YEMEĞİ HAZIRLANIŞI : 
Orta boy bir lahanayı dört parçaya ayırın. Haşlayıp soğutun ve süzün. Yap­raklarını ayırın, kalın damarları ayıklayın. 100 gr. kıyılmış ve yağda öldürülmüş so­ğan, iki soyulmuş ve ezilmiş iri domates, 1 bardak haşlanmış pirinç, bir miktar doğranmış taze bezelye, 750 gr. az sarımsaklı kıymayı harç haline getirin. Büyükçe bir top halinde bu harcı lahana yaprakları ile karıştırın, beze sarın ve bağlayın. Lahanayı, sığır yerine koyun etiyle hazırlanmış sebzeli haşla­maya daldırın. Çok ağır ateş­te 3,5 saat pişirin. Lahanayı tabağa alıp üzerinden suyundan gezdirin. İstenildiğin­de lahana doğrudan, içine piştiği haşlama­nın suyuyla beraber servis edilebilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here