MALZEMELER :
- 750 gr ıspanak,
- 1 çorba kaşığı dolusu margarin,
- 2 yumurta,
- 2 çorba kaşığı rende peynir,
- 6 bardak sığır buyyon.
ISPANAK ÇORBASI HAZIRLANIŞI :
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencerede içine su koymadan kendi buharıyla pişirin, yumuşamaya başladıklarında tencereden çıkartın ve iri iri doğrayın başka bir tencerede kızdırdığınız yağın içine ıspanakları atın ve kavurun, diğer yanda 2 yumurtayı rende peynir ile çırpın, tuz ve biber de ilave edip ıspanaklara karıştırın, sonra bu karışımı ocağın üzerinde kaynamakta olan 6 bardak buyyonun içine atın. Tencerenin ağzını kapatın ve çorba koyulaşıncaya kadar bekleyin. Servis sırasında her çorba kasesine kızarmış ekmek parçaları koyun ve çorbayı rende peynir ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder