Bezelye Ezme Corbasi Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Bezelye Ezme Corbasi Tarifi

bezelye ezme çorbası


MALZEMELER : 

  • 250 gr. bezelye, 
  • 2 çorba kaşığı margarin, 
  • 2 adet patates, 
  • 1/2 pırasa beyazı, 
  • 15 bardak et suyu, 
  • 1 adet soğan, 
  • 1/2 kereviz.



BEZELYE EZME ÇORBASI HAZIRLANIŞI : 
Bezelyeleri bir gece önceden ıslatınız. Ertesi gün bezel­yelerin haşlayıp, süzgeçten geçirerek eziniz, yağı bir tence­rede eritiniz, diğer sebzelerin küçük küçük doğrayıp yağda kavurun, içine et suyunu da ilave edin, bezelyeleri de katıp hepsini kaynatın ve süzgeçten geçirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here