Kuzu Etli Corba Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

13 Ekim 2013 Pazar

Kuzu Etli Corba Tarifi

kuzu etli çorba
MALZEMELER : 

  • 150 gr. kuzu lop et, 
  • 2 kereviz yaprağı, 
  • 2 pı­rasa, 
  • 1 soğan, 
  • 2 iri patates, 
  • 100 gr kıvırcık koyun kuyruk yağı, 
  • 2 su bardağı süt, 
  • 1 su bardağı dolusu sert peynir ren­desi, 
  • tuz ve biber.


KUZU ETLİ ÇORBA HAZIRLANIŞI : 
Lop kuzu etinin fazlalık yağlarını çıkartın ve kuyruk yağı ile birlikte küçük küçük kıyıp derince bir tencereye koyun. Doğradığınız soğanı ve pırasaları bu yağda kavu­run. Çok ufak doğradığınız patatesleri ve kereviz yaprakla­rını da ilave ettikten sonra 5 bardak su ile 30 dakika hepsini kaynatın: Sonra sütü ekleyin ve tekrar kaynatın. Rendeledi­ğiniz peyniri ekmek dilimlerinin üzerine koyup bunları fı­rında kızartın ve çorba ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here