MALZEMELER :
- 150 gr. kuzu lop et,
- 2 kereviz yaprağı,
- 2 pırasa,
- 1 soğan,
- 2 iri patates,
- 100 gr kıvırcık koyun kuyruk yağı,
- 2 su bardağı süt,
- 1 su bardağı dolusu sert peynir rendesi,
- tuz ve biber.
KUZU ETLİ ÇORBA HAZIRLANIŞI :
Lop kuzu etinin fazlalık yağlarını çıkartın ve kuyruk yağı ile birlikte küçük küçük kıyıp derince bir tencereye koyun. Doğradığınız soğanı ve pırasaları bu yağda kavurun. Çok ufak doğradığınız patatesleri ve kereviz yapraklarını da ilave ettikten sonra 5 bardak su ile 30 dakika hepsini kaynatın: Sonra sütü ekleyin ve tekrar kaynatın. Rendelediğiniz peyniri ekmek dilimlerinin üzerine koyup bunları fırında kızartın ve çorba ile birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder