MALZEMELER :
- Dana pirzolası
- Tereyağı
- Bir kaşık doğranmış soğan
- 1 tatlı kaşığı hint biberi (köri)
- Dana et suyu (kendi et suyu)
- 1 çay bardağı sek beyaz şarap
- 4 kaşık koyu taze krema
- Limon suyu
- Hint usulü pilav
HİNT USULÜ ( KÖRİLİ) DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Dana pirzolasını tereyağda sote yapınız. İki tarafı da renklendikten sonra tavaya bir kaşık doğranmış soğan koyunuz. Bir ufak kaşık köri (hintbiberi) ile tadlandırınız. Tavayı kapağıyla örterek hafif ateşte yavaşça pişiriniz. Pirzolayı yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Aşağıda tarifi verilen sos ile tamamiyle kaplayınız: Kendi et suyunu 1 çay bardağı sek beyaz şarap ile ılıtınız. 4 kaşık koyu taze krema ile ıslatınız. İyi kıvama gelinceye kadar koyulaştırmız. Biraz limon suyu akıtınız. Ayrı olarak Hint usulü pilav ile servis yapınız.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder