Cussy Dana Pirzola Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

12 Ekim 2013 Cumartesi

Cussy Dana Pirzola Tarifi

cussy dana pirzola
MALZEMELER : 
  • Dana pirzola
  • Mantar
  • Havuç rendesi
  • Yağsız jambon
  • Beşamel sosu
  • Ekmek içi
  • Yumurta
  • Tereyağı
  • İtalyan usulü pilav
  • Domatesli koyu et suyu


CUSSY DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI : 
Sırt ve pirzola kısmının ortasından epey kalın olarak pirzolayı kesiniz. Pirzolayı cep şeklinde kesmek suretiyle bir yarık açınız. Mantar, havuç rendesi ve yağsız jambon­dan oluşan bir dolmalık içi harç hazırla­yınız ve dana pirzolada açtığınız cebe doldurunuz. Daha önce yaptığınız harcı koyu ve iyi baharatlanmış beşamel sosu ile bağlayıp karıştırınız. Pirzolayı ekmek içi ve yumurta ile pane yapınız. Her iki taraf nar gibi kızarıncaya kadar tereyağda kızartınız. Kre­malı bir rizoto (İtalyan usulü pilav) hazır­layınız ve rizotoya peynirle bağlanıp iş­lenmiş kıyılmış domalan yer mantarı ilave ediniz. Dana pirzolayı yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Yer mantarlı rizo-toyu garnitür olarak ilave edip süsleyiniz. Etrafına bir kaç kaşık domatesli koyu et suyu dökünüz ve üstüne tereyağ kızdırınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here