MALZEMELER :
- Dana pirzola
- Mantar
- Havuç rendesi
- Yağsız jambon
- Beşamel sosu
- Ekmek içi
- Yumurta
- Tereyağı
- İtalyan usulü pilav
- Domatesli koyu et suyu
CUSSY DANA PİRZOLA HAZIRLANIŞI :
Sırt ve pirzola kısmının ortasından epey kalın olarak pirzolayı kesiniz. Pirzolayı cep şeklinde kesmek suretiyle bir yarık açınız. Mantar, havuç rendesi ve yağsız jambondan oluşan bir dolmalık içi harç hazırlayınız ve dana pirzolada açtığınız cebe doldurunuz. Daha önce yaptığınız harcı koyu ve iyi baharatlanmış beşamel sosu ile bağlayıp karıştırınız. Pirzolayı ekmek içi ve yumurta ile pane yapınız. Her iki taraf nar gibi kızarıncaya kadar tereyağda kızartınız. Kremalı bir rizoto (İtalyan usulü pilav) hazırlayınız ve rizotoya peynirle bağlanıp işlenmiş kıyılmış domalan yer mantarı ilave ediniz. Dana pirzolayı yuvarlak bir servis tabağına yerleştiriniz. Yer mantarlı rizo-toyu garnitür olarak ilave edip süsleyiniz. Etrafına bir kaç kaşık domatesli koyu et suyu dökünüz ve üstüne tereyağ kızdırınız.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder