Firinda Kereviz Yapraklari Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ekim 2013 Salı

Firinda Kereviz Yapraklari Tarifi

kereviz yaprakları
FIRINDA KEREVİZ YAPRAKLARI HAZIRLANIŞI : 
 Dalların üst kısımlarını ke­sip sadece yumuşak kısımlarını saklayın. Çevredeki yeşil dalları koparın ve kök kısmını iyice ayıklayın. Akan suda iyice yıkayın. Kalın yerleri iyice çıkartmak için dış damarları soyun. Yeniden yıka­yın. Kaynar tuzlu suda kereviz demetle­rini 10 dakika haşlayın.

Bir bezin üzerine serip dalları hafifçe yarın ve içlerini tuzlayın. Demetleri kalınlıklarına göre ikişer üçer birleştirin ve içinde yağ, kıyılmış havuç, soğan ve iç yağı bulunan tencereye koyun. Sebzele­rin üst hizasına kadar yağlıca beyaz et suyu doldurun. Önce ateşte bir taşını kayna­tın, sonra üstünü örtüp hafif yanan fırın­da 1,5 saat kadar pişirin.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here