FIRINDA KEREVİZ YAPRAKLARI HAZIRLANIŞI :
Dalların üst kısımlarını kesip sadece yumuşak kısımlarını saklayın. Çevredeki yeşil dalları koparın ve kök kısmını iyice ayıklayın. Akan suda iyice yıkayın. Kalın yerleri iyice çıkartmak için dış damarları soyun. Yeniden yıkayın. Kaynar tuzlu suda kereviz demetlerini 10 dakika haşlayın.Bir bezin üzerine serip dalları hafifçe yarın ve içlerini tuzlayın. Demetleri kalınlıklarına göre ikişer üçer birleştirin ve içinde yağ, kıyılmış havuç, soğan ve iç yağı bulunan tencereye koyun. Sebzelerin üst hizasına kadar yağlıca beyaz et suyu doldurun. Önce ateşte bir taşını kaynatın, sonra üstünü örtüp hafif yanan fırında 1,5 saat kadar pişirin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder