ETLİ NOHUT YEMEĞİ MALZEME:
- 1 kg. nohut,
- 250 gr kuşbaşı et,
- 1 adet soğan,
- 1 iri domates,
- 2 kaşık margarin.
ETLİ NOHUT YEMEĞİ HAZIRLANIŞI :
Pişireceğiniz nohutu bir gece önceden suda bekletiniz, ertesi gün nohutları bir tencereye koyup, üzerlerini iyice örtecek miktarda su ile doldurup ağır ateşte kaynatınız. Nohutlar piştikten sonra tenceredeki suyu süzüp nohutları başka bir kaba alınız. Nohutları haşladığınız tencereye kuşbaşı etleri koyunuz, margarin ile birlikte etleri kavurunuz sonra kuşbaşı doğradığınız soğanları ilave ediniz, soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğradığınız domatesi de tencereye ilave ediniz. Son olarak bir miktar tuz ile birlikte nohutları tencereye koyunuz, 4 bardak su katıp nohutlar suyu çekene kadar ağır ateşte pişiriniz.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder