Etli Nohut Yemeği Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

15 Ekim 2013 Salı

Etli Nohut Yemeği Tarifi

etli nohut yemeği



ETLİ NOHUT YEMEĞİ MALZEME: 

  • 1 kg. nohut, 
  • 250 gr kuşbaşı et, 
  • 1 adet soğan, 
  • 1 iri domates, 
  • 2 kaşık margarin.



ETLİ NOHUT YEMEĞİ HAZIRLANIŞI : 
Pişireceğiniz nohutu bir gece önceden suda bekletiniz, ertesi gün nohutları bir ten­cereye koyup, üzerlerini iyice örtecek miktarda su ile doldurup ağır ateşte kaynatı­nız. Nohutlar piştikten sonra tenceredeki suyu süzüp nohutları başka bir kaba alınız. Nohutları haşladığınız tencereye kuşbaşı etleri koyunuz, margarin ile birlikte etleri kavurunuz sonra kuşbaşı doğradığınız so­ğanları ilave ediniz, soğanlar pembeleşin­ce kuşbaşı doğradığınız domatesi de ten­cereye ilave ediniz. Son olarak bir miktar tuz ile birlikte nohutları tencereye koyu­nuz, 4 bardak su katıp nohutlar suyu çe­kene kadar ağır ateşte pişiriniz.
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here