ELÇİ HANIM USULÜ KANAT YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER
- Herhangi bir kümes hayvanı kanatı
- Tereyağı
- Herhangi bir kümes hayvanı ciğeri
- Horoz böbreği
- Horoz ibriği
- Süslemek için yeterli miktarda zeytin
- Süslemek için yeterli miktarda yer mantarı
- Et Suyu
- Şarap
ELÇİ HANIM USULÜ KANAT YEMEĞİ HAZIRLANIŞI :
İlk olarak kanatları tereyağında kızartınız. Servis tabağına yerleştiriniz ve tereyağında kızartılmış kümes hayvanı ciğeri ve horoz böbrek ve ibrikleriyle zeytinle işlenmiş yer mantarı dilimleriyle süsleyiniz. Tavadaki et suyu ile hazırlanmış ve şarapla koyulaştırılmış dana eti suyu sosu ile karıştırılmış bir sosla üstlerini kaplayınız. Ve sonra kanatların üstüne kümes hayvanının fileminyonlarını, yer mantarları ile zenginleştirilmiş olarak oturtup servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder