MALZEMELER :
- 1 adet semiz piliç
- Beyaz et suyu
- Pilav
- Yer mantarı
- Kaz ciğeri kıyması
- Beyaz et suyu veya sos
- 8 adet tartölet
Süslemek İçin :
- Yuvarlak köfteler
- Horoz böbreği
- Yuvarlak top şeklinde yer mantarı
- Albufera Sosu
ALBUFERA USULÜ PİLİÇ HAZIRLANIŞI :
Bir semiz pilici beyaz et suyu ile yarı çiğ bırakarak pişirilen pilav ve onunla karıştırılmış bir yer mantarı ve kaz ciğeri karışımı kıyması ile doldurunuz. Beyaz et suyu veya sos ile haşlayınız. Servis tabağına yerleştirip etrafını tartöletlerle süsleyiniz. Bu 8 adet tartölet beyaz sosta pişirilmiş olup içine ufak kümes hayvanı etinden yapılmış köfteler, horoz böbreği, yuvarlak top şeklinde yer mantarı ve ufak mantarlardan oluşmuş ve Sos Albufera ile işlenmiş garnitürlerle doldurunuz. Sonra hepsini Sos Albufera ile kaplayıp servisini yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder