12 Ekim 2013 Cumartesi

Bugulama Usulu Dana Eti Pirzolasi Tarifi

buğuda dana eti pirzolası
MALZEMELER :

  • Pirzola
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağı
  • Jambon yağı
  • Jambon deri parçaları
  • Doğranmış soğan
  • Kıyılmış havuç
  • 1 çay fincanı beyaz şarap
  • Açık et suyu konsantresi


BUĞULAMA USULÜ DANA ETİ PİRZOLASI HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını biraz kalınca kesiniz. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Tereyağ ile yağlanmış tavanın içine jambon yağ ve deri parçaları, doğranmış soğan ve kıyıl­mış havuç ile birlikte pirzolayı oturtu­nuz. Tavayı kapatarak 10 dakika süreyle pişiriniz. 1 çay fincanı beyaz şarap ile ıslatınız, iyice suyunu çektiriniz. Açık et suyu konsantresini pirzolanın üzerine dökünüz. Haşlayınız. Sonra tavayı kapa­ğıyla tekrar örterek pirzolanın kalınlığına göre 45 dakika ile bir saat arası süreyle fırında pişiriniz. Dana pirzolasını süzü­nüz ve yuvarlak bir servis tabağına yer­leştiriniz. Kendi et suyunu yağdan artfıp koyulaştırarak süzgeçten geçirip süzdük­ten sonra pirzolanın üstüne dökerek kap­layınız ve servisi yapınız.
NOT: Buğulama usulü pişirilen kağıtta dana pirzolasına çeşitli garnitürler koyabilirsi­niz. Dana pirzolası sote tariflerinde belir­tilen bütün garnitürleri hazırlayıp onlarla süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder