12 Ekim 2013 Cumartesi

Ev Hanimi Usulu Dana Pirzolasi Tarifi

Ev hanımı usulü dana pirzolası


MALZEMELER : 

  • Dana pirzolası
  • Tereyağı
  • 6 adet parçalanmış jambon yağı 
  • 6 adet prçalanmış ufak soğan
  • Kuşbaşı doğranmış patates
  • 3 kaşık koyultulmuş et suyu



EV HANIMI USULÜ DANA PİRZLOASI HAZIRLANIŞI : 
Dana pirzolasını biraz kalınca kesi­niz ve tuzlayıp karabiber ekiniz. Sonra bir güveçte tereyağ ile her iki tarafı kızarıncaya kadar kavurunuz. 6 adet aklanmış (kaynar suya batırılmış ve çıkarılmış) ve tereyağda kavrulmuş jambon yağı parça­ları, 6 adet ufak ve kavrulmuş soğan (ar­pacık soğanı) ve bir düzine tereyağda kı­zartılmış ufak yeni mahsul patates veya aynı miktarda kuşbaşı doğranmış patates ilave ediniz. Hafif ateşte yavaşça fırında pişiriniz. Son anda 3 kaşık koyultulmuş et suyu ilave ediniz. Pişirdiğiniz güvecin içinde servisi yapınız.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder