12 Ekim 2013 Cumartesi

Portekiz Usulu Tavuk Sote Tarifi

portekiz usulü tavuk sote

MALZEMELER :
  • Tavuk
  • Zeytinyağı
  • 1 kaşık doğranmış soğan
  • 1 adet domates
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak beyaz şarap
  • 3 kaşık dana et  suyu konsantresi
  • 1 demet doğranmış maydanoz


PORTEKİZ USULÜ TAVUK SOTE HAZIRLANIŞI : 
tAVUĞU zeytinyağda sote yapınız ve üçte ikisi piş­miş hale gelince bir kaşık doğranmış soğan ilave ediniz. Tavuğu tavadan çıkarınız ve tavanın içine 4 adet soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve parçalara bölünmüş domates ve bir diş rendelenmiş sarmısak koyunuz. Tuzlayıp karabiber ekiniz. Bir bardak be­yaz şarap ile ıslatınız ve yarısı çekilinceye kadar ko­yulaştırınız, 3 kaşık bağlanıp koyulaştırılmış dana eti suyu konsantresi ilave ediniz. Tavuğu servis tabağı­na yerleştiriniz. Sosu ile kaplayınız ve üstüne doğ­ranmış maydanoz serpiniz.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder