kara-lahana-sarmasi |
Zeytinyağlı Karalahana Sarması
Malzemeleri:
- Bir büyük demet karalahana (600 gram)
- Üç tane orta boy soğan
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Bir tatlı kaşığı toz şeker
- İki su bardağı pirinç
- Üç tane orta boy domates
- Yarım su bardağı su
- Kuru nane
- Tane karabiber
- Dolma baharı
- Pul biber
- Tuz
- Tuzot
Sos İçin:
İki tane rendelenmiş domates
Üç yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sıcak su
Yapılışı
Kara lahanaların saplarını keserek iyice yıkayın.
Bir tencere su kaynatın.
Lahanaları kaynayan suda orta derecede haşlayalım. (Erimesin ya da çok diri olmasın)
Süzgece alarak suyunu süzün.
Tencereye yağ koyun.
Yemeklik doğranan soğanları ekleyerek kavurun.
Şekeri, rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinçleri ekleyip onları da kavurun.
Tuzu, baharatları ve yarım su bardağı suyu ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çektikten sonra ateşten alın.
Suyu süzülen lahanaların ortasındaki kalın damarlarını keserek çıkartın.
Çok büyük olan lahanaları ikiye keserek sarmaya başlayın.
Bütün lahanaları sarma işlemi bitince tencereye dizin.( Tencerenin altına birkaç lahana yaprağı serin)
Rendelenmiş iki tane domatesi üzerine gezdirin.
Üzerine tuz, yağ ve sarmaların hizasına gelecek şekilde sıcak su dökün.
Sarmaların açılmaması için üzerine tabak koyun ve pişirin.
İçinin orta kararda pişmesine dikkat edelim, erirse güzel olmaz.
Soğuduktan sonra servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder