Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Eylül 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi

kara-lahana-sarmasi
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifi, zeytinyağlı lahana dolması tarifi, zeytinyağlı karalahana sarması malzemeleri, zeytinyağlı karalahana sarması nasıl yapılır, zeytinyağlı karalahana dolması tarifi, zeytinyağlı lahana sarması pişirmek, kara lahana yemekleri, sarma tarifleri, yemek tarifleri, misyemek, sarmalar, sarma çeşitleri.


Zeytinyağlı Karalahana Sarması 

Malzemeleri:


  • Bir büyük demet karalahana (600 gram)
  • Üç tane orta boy soğan
  • Bir  çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tatlı kaşığı toz şeker
  • İki su bardağı pirinç
  • Üç tane orta boy domates
  • Yarım su bardağı su
  • Kuru nane
  • Tane karabiber
  • Dolma baharı
  • Pul biber
  • Tuz
  • Tuzot

Sos İçin:

İki tane rendelenmiş domates

Üç yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Sıcak su



Yapılışı

Kara lahanaların saplarını keserek iyice yıkayın.

Bir tencere su kaynatın.

Lahanaları kaynayan suda orta derecede haşlayalım. (Erimesin ya da çok diri olmasın)

Süzgece alarak  suyunu süzün.

Tencereye yağ koyun.

Yemeklik doğranan soğanları ekleyerek kavurun.

Şekeri, rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinçleri ekleyip onları da kavurun.

Tuzu, baharatları ve yarım su bardağı suyu ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çektikten sonra  ateşten alın.

Suyu süzülen lahanaların ortasındaki kalın damarlarını keserek çıkartın.

Çok büyük olan lahanaları ikiye keserek sarmaya başlayın.

Bütün lahanaları sarma işlemi bitince tencereye dizin.( Tencerenin altına birkaç lahana yaprağı serin)

Rendelenmiş iki tane domatesi üzerine gezdirin. 

Üzerine tuz, yağ ve sarmaların hizasına gelecek şekilde sıcak su dökün.

Sarmaların açılmaması için üzerine tabak koyun ve pişirin.

İçinin orta kararda pişmesine dikkat edelim, erirse güzel olmaz.

Soğuduktan sonra servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages