Tahinli Cevizli Sütlü Kadayif Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Eylül 2013 Cuma

Tahinli Cevizli Sütlü Kadayif Tarifi


Malzemeler :


  • Yarım Kg. Tel Kadayıf

  • 100 Gr. Tereyağı

  • 2 Su B. File Fındık

  • 1,5 Su B. Tahin
Şerbeti İçin:


  • 3 Su B. Toz Şeker

  • 2 Su B. Süt

  • 1 Su B. Su
Hazırlanışı :
Süt, su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Kadayıfı ince bir şekilde doğruyoruz.

 
Erimiş tereyağı üzerine döküp harmanlıyoruz. Yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını koyup bastırıyoruz.

Üzeribe file fındığı serpiyoruz. Sonra tahini döküp yayıyoruz. Kadayıfın diğer kısmını üzerine koyup elimizle iyice bastırıyoruz.

 
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kadayıfımız fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz.

 
Şerbetini ılık bir şekilde döküyoruz. Kadayıfı dilimliyoruz. Şerbetini çektikten sonra servis ediyoruz. İsteğe göre yeşil fıstık ile süsleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here