Fıstikli Kadayifli Sarma Baklava Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

20 Eylül 2013 Cuma

Fıstikli Kadayifli Sarma Baklava Tarifi






Oktay Ustadan Fıstıklı Kadayıflı Sarma Baklava Tarifi

Malzeme Listesi:




  • 1 Pk. Baklavalık Yufka

  • 250 Gr. Tel Kadayıf

  • 150 Gr. Tereyağı

  • 1 Su B. Yeşil Fıstık

Şerbeti İçin:



  • 3 Su B. Toz Şeker

  • 2 Su B. Su

  • 1 Dilim Limon



Hazırlanışı:
Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kadayıfı ince ince doğruyoruz ve geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine yeşil fıstığı döküyoruz ve harmanlıyoruz.

Tereyağını eritiyoruz. Üç kat baklavalık yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste koyuyoruz. Yufkanın bir ucuna kadayıflı harçtan koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.

Sardığımız yufkaları yağlı kağıt serilmiş ve hafifçe yağlanmış tepsiye kapatma yerleri tepsi zeminine gelecek şekilde diziyoruz. Dizdikten sonra kesiyoruz. Kalan tereyağını da üzerine sürüyoruz.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca üzerine soğumuş şerbeti veriyoruz. Şerbetini çekince servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here