Salatalık Turşusu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Eylül 2013 Pazartesi

Salatalık Turşusu Tarifi

salatalık turşusu tarifi
salatalık turşusu
Salatalık Turşusu Tarifi Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi Salatalık Turşusu Yapmak, Turşu Tarifleri, Turşular, Salatalık Turşusu Çeşitleri, Turşu Çeşitleri, Yemek Tarifleri, mis yemek, misyemek, Salatalık Turşusu Malzemeleri. 



Salatalık Turşusu Tarifi

Malzemeleri:



  • Beş kilogram salatalık

  • Üç tane kereviz

  • İki  tane sarımsak

  • Bir tane ayva

  • Bir tane limon

  • Bir su bardağı nohut

  • Su

  • Tuz


Yapılışı

Taze salatalıklar iyice yıkanır. 

Yıkandıktan sonra çatalla bir kaç yerinden delinir. 

Aralarına limon dilimleri ve soyulmuş ayva dilimleri konur. 

Sarımsaklar ve kereviz soyulup yıkandıktan sonra salatalıkların arasına serpişitirilir. 

Daha sonra nohut ilave edilir. 

Salatalıkların üzerine çıkacak kadar tuzlu su koyup kavanozların ağzı hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatılır. 

3 hafta serin yerde bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here