ıspanaklı tavuk tarifi |
Ispanaklı Tavuk Mutfak: Türk Mutfağı.
Ispanaklı Tavuk Yapım Zorluğu: Kolay
Ispanaklı Tavuk Gerekli Malzemeler;
1 adet tavuk
çerkez peyniri
3/4 paket makarna
1.5 kg ıspanak
beşamel sos malzemesi :
40 gr margarin
350 gr süt ve tvuksuyu kanşımı
1 kahve fincanı un
tuz
Ispanaklı Tavuk Tarifi;
Ispanakları yıkayıp, suyunu iyice süzün, iki çorba kaşığı yağ ile iyice pişirip bir kaba koyun. Üzerine biraz çerkez peyniri rendesini serpiştirin. Makarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Çerkez peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp deri ve kemiklerini ayıkladığınız tavuğu parçalar halinde yerleştirin. Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Beşamel sosun hazırlanışı :
Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavurun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin . Hızlı hızlı karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadak pişirin.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
Ispanaklı Tavuk No: 351
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder