Ispanakli Tavuk Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Eylül 2013 Pazartesi

Ispanakli Tavuk Tarifi

ıspanaklı tavuk tarifi
Ispanaklı Tavuk nasıl yapılır ?

Ispanaklı Tavuk Mutfak: Türk Mutfağı.

Ispanaklı Tavuk Yapım Zorluğu: Kolay

Ispanaklı Tavuk Gerekli Malzemeler;


1 adet tavuk

çerkez peyniri

3/4 paket makarna

1.5 kg ıspanak

beşamel sos malzemesi :

40 gr margarin

350 gr süt ve tvuksuyu kanşımı

1 kahve fincanı un

tuz

Ispanaklı Tavuk Tarifi;

Ispanakları yıkayıp, suyunu iyice süzün, iki çorba kaşığı yağ ile iyice pişirip bir kaba koyun. Üzerine biraz çerkez peyniri rendesini serpiştirin. Makarnayı haşlayıp, içine bir miktar yağ koyduktan sonra iyice karıştırın ve ıspanağın üzerine koyun. Çerkez peyniri rendesi ile üzerini kaplayın. En üstüne de, haşlayıp deri ve kemiklerini ayıkladığınız tavuğu parçalar halinde yerleştirin. Üzerine boza kıvamında pişirilmiş beşamel sos dökün ve bir bıçakla alt katlara da geçmesini sağlayın. Kızgın fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Beşamel sosun hazırlanışı :

Unu yağda, orta hararette fazla sarartmadan kavurun. Daha sonra azar azar tavuk suyu ve süt karışımını ilave edin . Hızlı hızlı karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadak pişirin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Ispanaklı Tavuk No: 351

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here