Piliç Sarma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Eylül 2013 Çarşamba

Piliç Sarma Tarifi

Her Gün 1 Tarif
Piliç Sarma nasıl yapılır ?

Piliç Sarma Mutfak: Türk Murfağı.

Piliç Sarma Yapım Zorluğu: Normal.

Piliç Sarma Gerekli Malzemeler;

1 adet piliç butu

3 tane piliç göğsü, derisi, kemiği çıkarılmış

1 kg ıspanak

yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi

3 tanes oğan, ince kıyılmış

2 çorba kaşığı çam fıstığı

100 gr tereyağı

3 diş dövülmüş sarımsak

karabiber

tuz

6 kişilik

Piliç Sarma Tarifi;

Piliç göğsünü ortadan ikiye bölüp, her parçayı bir naylon folyo arasına yerleştirin. Eti döverek yassı hale getirin. Piliç butunun kemiğini ve derisini ayırın.

Piliç butunu, ıspanağın yarısını ve kaşar peynirini, tuz ve karabiber de ekleyere mutfak robotunda kıyın. Folyodaki yassı göğüs etlerinin üzerine hazırladığınız harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Açılmaması için kürdanla ya da iple sabitleyebilirsiniz. Piliç sarmalarını pembeleşinceye kadar tavada kızdırdığınız 50 gr tereyağında kızartın sonra 200ºC'ye ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.

Kalan tereyağını tavada eritip soğan ve sarımsakları tavanın kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Dolmalık fıstığı ilave ederek, hafif esmerleşinceye kadar kavurun. Kalan ıspanağı ekleyip 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Karabiber ve tuz ilave edip piliç sarmayla birlikte servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 152

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here