lahana sarması |
Ayvalı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler
- 2 adet ayva
- 1 adet orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 250 gram kıyma
- Yarım demet ince kıyılmış
- maydanoz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Nane, toz kırmızıbiber
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Pirinci sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.
Ayvayı rendeleyip geniş bir kaba alın.
Üzerine pirinç, soğan, kıyma, maydanoz, karabiber, nane ve sıvıyağın yarısın ekleyip karıştırın.
Tuzunu ayarlayın.
Diğer taraftan lahanaları yaprak yaprak ayırın.
Haşlayıp suyunu sıkın.
Yaprakları düz bir zemine yayıp hazırladığınız harçtan içlerine koyup sarın.
Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin.
Kalan sıvıyağı üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Üzerine nane ve toz kırmızıbiber serperek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder