Ayvalı Lahana Sarması Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Eylül 2013 Çarşamba

Ayvalı Lahana Sarması Tarifi

lahana sarması tarifi
lahana sarması
Ayvali Lahana Sarmasi Tarifi Ayvali Lahana Sarmasi Nasil Yapilir Ayvali Lahana Sarmasi Oktay Usta Tarifkeri, Ayvalı Lahana Sarması Tarifi Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır Ayvalı Lahana Sarması Oktay Usta Tarifkeri Ayvalı Lahana Pişirmek Ayvalı Lahana Sarması Yapmak, Ayvalı Lahana Sarması Nasıl Pişirilir, Ayvalı Lahana Sarması Malzemeleri, Ayvalı Lahana Sarması.



Ayvalı Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler



  • 2 adet ayva

  • 1 adet orta boy lahana

  • 2 su bardağı pirinç

  • 2 adet soğan

  • 250 gram kıyma

  • Yarım demet ince kıyılmış

  • maydanoz

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • Nane, toz kırmızıbiber

  • Tuz, karabiber


Yapılışı

Pirinci sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. 

Ayvayı rendeleyip geniş bir kaba alın. 

Üzerine pirinç, soğan, kıyma, maydanoz, karabiber, nane ve sıvıyağın yarısın ekleyip karıştırın. 

Tuzunu ayarlayın. 

Diğer taraftan lahanaları yaprak yaprak ayırın. 

Haşlayıp suyunu sıkın. 

Yaprakları düz bir zemine yayıp hazırladığınız harçtan içlerine koyup sarın. 

Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. 

Kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. 

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. 

Üzerine nane ve toz kırmızıbiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here