Antep Usulü Dolma Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yapılması en kolay leziz çorba, meze, tatlı, salata ve yüzlerce yemek tarifleri sizleri bekliyor.

test banner

Breaking

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

4 Eylül 2013 Çarşamba

Antep Usulü Dolma Tarifi

antep dolma tarifi
antep dolması
Antep Usulü Dolma Tarifi Antep Usulü Dolma Nasıl Yapılır Antep Usulü Dolma Pişirmek, Antep Usulü Dolma Tarifi Antep Usulü Dolma Nasıl Yapılır Antep Usulü Dolma Pişirmek, Antep Usulü Dolma Yapmak, Antep Usulü Dolma Malzemeleri, Antep Usulü Dolma Nasıl Pişirilir, Antep Usulü Dolma Oktay Usta Tarifleri, Antep Usulü Dolma Tarifleri.


Antep Usulü Dolma Tarifi

Malzemeler :




  • 25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık)

  • 15 adet kurutulmuş biber (dolmalık)

  • 4-5 adet kuru soğan

  • 3 baş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı

  • domates salçası

  • 2 yemek kaşığı biber salçası

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar

  • Tuz

  • 2 limon suyu veya limon tozu (isteğe göre)

  • Yeteri kadar su



Hazırlanışı:

Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır. Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir). Üzerine biberler aynı şekilde dizilir.



Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages