patlıcan turşusu |
Patlıcan Turşusu Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilo küçük turşuluk patlıcan
- 150 gram kırmızı sivri biber
- 4 havuç
- 1 küçük lahana
- 4 demet kereviz dalı
- 1 adet limon
- 4 baş sarmısak
- Tuz
- Su
Tarifi
Patlıcanlar güzelce yıkanır.
Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak biçimde yarım cm büyüklüğünde bırakıldıktan sonra her biri 4 eşit parçaya bölünür.
Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suyun içerisine eklenir.
Yumuşayıncaya dek güzelce haşlandıktan sonra ise suyu tamamen süzülür.
Sebzeler ince bir şekilde doğrandıktan sonra ise tuzla iyice ovuşturulur.
Haşlanan sebzeler patlıcanların kesilen kısımlarına doldurularak kereviz dalları ile düzgünce bağlanır.
Patlıcanlar kavanoza sıkı bir şekilde yerleştirilir.
Aralarına limon ile havuç dilimleri konur.
Üstünü aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder