Patlıcan Turşusu Tarifi - Lezzetli Tadına Doyum Olmayan Yemek Tarifleri

Yeni

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

9 Eylül 2013 Pazartesi

Patlıcan Turşusu Tarifi

patlıcan turşusu nasıl kurulur
patlıcan turşusu
Patlıcan Turşusu Tarifi Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri, Patlıcan Turşusu Malzemeleri, Patlıcan Turşusu Yapmak, Patlıcan Turşusu Oktay Usta tarifleri,  Patlıcan Turşusu Çeşitleri, Turşular, Turşu Çeşitleri, misyemek, yemek tarifleri, yemekler. 



Patlıcan Turşusu Tarifi

Malzemeleri: 


  • 1 kilo küçük turşuluk patlıcan

  • 150 gram kırmızı sivri biber

  • 4 havuç

  • 1 küçük lahana

  • 4 demet kereviz dalı

  • 1 adet limon

  • 4 baş sarmısak

  • Tuz 

  • Su

Tarifi

Patlıcanlar güzelce yıkanır. 

Baş ve uç kısımlarından ayrılmayacak biçimde yarım cm büyüklüğünde bırakıldıktan sonra her biri 4 eşit parçaya bölünür.

Yarım limon sıkılmış tuzlu kaynar suyun içerisine eklenir.

Yumuşayıncaya dek güzelce haşlandıktan sonra ise suyu tamamen süzülür.

Sebzeler ince bir şekilde doğrandıktan sonra ise tuzla iyice ovuşturulur.

Haşlanan sebzeler patlıcanların kesilen kısımlarına dol­durularak kereviz dalları ile düzgünce bağlanır.

Patlıcanlar kavanoza sıkı bir şekilde yerleştirilir.

Aralarına limon ile havuç dilimleri konur.

Üstünü aşacak kadar tuzlu sirke konur. Sonra üzerine bir ağırlık konur. Ağzı kapatılıp 1 ay bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here