karışık turşu |
Oktay Ustadan Karışık Turşu Tarifi
Malzemeler :- Yarım kilo kornişon salatalık
- 3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
- 3 adet acur
- 2 baş sarımsak
- 2 çay bardağı sirke
- 1 su bardağı kaya tuzu
- 1.5 litre su (kaynatılıp soğutulmuş)
- 4-5 dal maydanoz
- Bir kaç tane limon dilimi
Salatalığı ve acuru iyice yıkayın.
Havuç ve acuru dilimleyin.
Salatalığın kenar kısımlarından çok az kesin.
Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya kesin.
Genişçe bir cam kaba suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin.
En üst kısmı maydanozla kapatın.
Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
Oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda 10-15 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder